21 apr. 2011

Recept inför påskmiddagarna

Planer på mat inför påskhelgen.

En enkel förrätt nedan som lätt kan göras i en handvändning och som smakar LJUVLIGT.

Dessutom är den lite trendigare än den sedvanliga påskskinkan.

Till denna förrätt kan man med glädje servera. Lindemans Bin 65 Chardonnay (2106) Smakar citrus med ekfatskaraktär. Det ni...!


Varmrätten serveras lammracks med delikat oliv och potatissallad.

Vin som kan serveras med lamm är 2001 Penfolds Koonunga Hill Shiraz-Cabernet Sauvignon, Australien nr 6253

Eller Castillo de Molina Reserva Cabernet Sauvignon nr 6546

Börja med grönsakerna och skär dem i grova bitar. Skålla tomaterna i kokande vatten. Skala dem och skär dem i kärnfria klyftor. Lägg allt utom oliverna i en vid gryta. Strö över grovt salt och socker och slå på oljan. Låt allt dra på mycket svag värme under lock i 20-30 minuter. Rör försiktigt då och då.


Bryn lammracken i smör. Värm ugnen till 275 C. Salta och

Peppra köttet och lägg det med fettsidan upp i en ugnssäker form. Sätt in formen i ugnen och sänk genast till 200 C. Låt stå i 12-15 minuter eller tills det har en innertemperatur på 57 C. Vira in köttet i folie och låt vila i 15 minuter eller mer innan det skärs upp.
Vänd ner oliverna i grytan mot slutet. Servera lammet med grönsakerna, kalla eller varma.



Efterrätten en läcker kryddig fruktsalsa. Mumsfillibabba
Fruktsalsa


Karamellisera sockret till chililagen. Slå vattnet över och koka ihop till simmig sockerlag. Lägg i fintärnad chili mot slutet och låt svalna.

Ansa, skala och tärna frukterna till salsan. Blanda dem med den svalnade sockerlagen. Låt stå kallt i minst en timme innan servering.

Servering

Skeda upp fruktsalsa i t ex ett cocktailglas som på bilden, placera ett ägg av kokosglassen på toppen.




 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar