17 feb. 2011

Lära mera om VIN & Baby trashes bar in LasPalmas.


Alltid vill man bli bättre i köket och lära sig mera om vad den gastronomiska världen har att erbjuda. Inte allt för sällan så står fantasin stilla i den del av hjärnan som handhar mat-intagsplaneringen. Ibland kan man känna att man kört fast i alla sina paradrätter och att man inte kommer vidare. Då skall ni ta DENNA sida till hjälp. Framförallt vad man skall tänka på att välja för vin till den mat man tänkt laga.



Hur kul skulle det inte vara, att kunna briljera en smula om sina kunskaper angående vinets historia. Alltid avundats dom som kan underhålla med skönsjungande sång eller historieberättande. Vem är det som säger att man inte kan utveckla sina förmågor och helt plötsligt bli den intressantaste gästen, alternativt värdinnan på festen. Inne på VINGUIDEN s hemsida, finns roliga faktaberättelser om vinets historiska resa att lägga på minnet.


Ännu roligare är att veta hur vinet kommer vidare från druva till färdig flaska. Glöm inte YouTube om du vill utbilda dig mer inom vinområdet. Lär dig sökteknikerna även där, så kan man finna ALLT om ALLT. Här under är det en anställd vid Chardonneys destillerier,  som berättar hur omvårdnaden kring varje flaska går till. Intressant.





Enligt Grekiskmytologi så fanns en  vingud eller även fruktbarhetsgud "Bacchus" även kallad "Dionysos" Otäckt är när man ser bilder som symboliserar Dioysos så visas ofta berusade avklädda barn tillsammans med vuxna? Varför är det så?

Dionysos, vinets och livsglädjens gud kallades Bacchus av romarna. Skiljer sig från andra gudar han var ingen proper Gud. Dionysos hyllades på våren av vanligt folk. Drogs av en vagn, omgiven av "satyrer" (hälften människa, hälften bock), nymfer och vinrankor.  Avbildades ofta som barn eller som död.

Så med andra ord så är de små barnen en förklädd vuxen man. Spännande med mytologi. Men också otäckt i dagens samhälle då barn utnyttjas av män som hatar barn och kvinnor. Mer om Guden Dionysos/Bacchus kan du läsa om HÄR


Idag fick jag funderingarna ikring Bacchus alias Dionysos vid morgonnyheterna då vi fick se den kortfilm som vunnit året startsladden vinnare för årets kortfilm "Baby Trashes Bar in LasPalmas".

Skaparen Johannes Nyholm har under sin föräldraledighet fått idén att skapa en kortfilm då han inspirerats av sin dotter som också är skådespelaren i kortfilmen.

Han nämnde inte något om sina djupare tankar om varför han väljer ett barn att berusa sig och trascha en bar i LasPalmas, men jag fick genast mina hjärnceller att börja tänka på den till barn, förklädde Dionysos.

Som tur är detta barnet påklätt och ett flickebarn. Lite skoj med tanke på genusperspektivet att alla värstinggudar är avbildade som män. Nu tror jag inte Johannes dragit parallellerna till den grekiska mytologin, men jag gjorde det, skojigt nog.

Nedan kan ni se den omtalade kortfilmen.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar